Vodena meditacija in dihanje

VODENA MEDITACIJA IN DIHANJE

Prijava na program tukaj: PRIJAVNICA ZA ODRASLE

TERMIN:

sreda 8.15-9.00, PRIČETEK: 07.10.2020

ponedeljek 17.15 – 18.00 (zbiramo prijave)

Dihanje je sestavni del fizičnega delovanja in je človeku popolnoma naravno. Kisik je, poleg energije, eden izmed sestavnih delov življenja, saj je nujno potreben, da fizično ali katerokoli drugo telo lahko deluje in živi. Brez kisika ni življenja.

Ljudje smo v toku hitrega tempa življenja pozabili in na tej poti tudi izgubili kar nekaj pomembnih vrednot. Med drugim, smo pozabili dihati v našem naravnem ritmu. Tok življenja je postal hitrejši in mi smo dihanje prilagodili tako, da smo pričeli dihati bolj plitko in površinsko.

Kisik našim telesnim celicam predstavlja hrano, ki jo potrebujejo za svoje delovanje (življenje), za svoj razvoj in za regenerativni proces (za obnovo že obstoječih celic).  Človeško telo je namreč narejeno iz celic, ki imajo sposobnost obnavljanja in popolne regeneracije. Delujejo tako, da se same obnavljajo z vsakim vdihom in izdihom.

Ker vdihnemo veliko manj kisika kot bi ga morali za polno obnavljanje našega fizičnega telesa in kisik ne pride do vseh naših celic, se rast in obnova le teh ustavi, kar v prvi fazi delovanja povzroči, pomanjkanje fizične moči, ki se kaže predvsem v pomanjkanju energije. Sčasoma pa te celice izgubijo funkcijo za obnavljanje, saj hranijo svojo moč za svoje delovanje (življenje) in na teh delih lahko pride do zastoja energije.

Če energija na nekem delu telesa zastaja dlje časa pa lahko pride do krčenja in nezmožnosti delovanja celic ter razpad le teh, na delih, kjer energija zastaja. To se pokaže v obliki bolečine, kasneje pa tudi v obliki bolezni, v upadanju libida in veliko kasneje v obliki staranja.

Gibanje našega telesa v katerikoli obliki torej omogoči več kroženja kisika skozi naše telo, kar seveda pripomore k boljšemu počutju v danem trenutku. Vendar več kroženja kisika ne omogoča hranjenja celic s kisikom v globinah našega telesa, ki pa je ključno da pride do polne regeneracije celic na fizičnem nivoju. Tukaj nastopi pomembnost kvalitetnega vdiha in izdiha.

Spremljajte naš FB: https://www.facebook.com/speladance

URNIK si lahko pogledate na: LINK ‼!

Za ZAČARANE CENE pa pokukajte v naš magičen CENIK tukaj: LINK ‼!

Prijavite se lahko preko kontaktnega obrazca ali na tel.št. 0590 63 665.